вівторок, 18 січня 2022 р.

Ювіляри - 2022


 Сьогодні, 18 січня, виповнюється 140 років від дня народження англійського дитячого письменника і творця Вінні-Пуха Алана Мілна.

     Історія створення цієї книги сповнена загадок і протиріч. Алан Мілн усе своє життя відстоював думку: він не дитячий письменник, а його історії про Вінні-Пуха – історії не для дітей, а про дітей, які живуть в середині кожного з нас.

     Прототипом Вінні-Пуха стала реальна іграшка, яку подарували сину Мілна на перший день народження. Головним героєм цієї книги став Крістофер Робін, син письменника. А гра, в яку грався Мілн із Крістофером, стала основою для історії про пригоди Вінні-Пуха та його друзів.

        Ілюстратором книги став Ернест Шепард, людина, що спеціалізувалася на політичних карикатурах. Він у своїй роботі над ілюстраціями використовував реальні іграшки Крістофера Робіна.

     Місцем проживання героїв майбутніх книг стала Кочфордська ферма, придбана родиною в 1925 р.

     24 грудня 1925 р. у часописі "Лондонські вечірні новини" був опублікований перший розділ казки і переданий по радіо БіБіСі в День Різдва. У 1926 р. вийшла в світ перша книга про пригоди "Вінні - Пуха", а у 1928 р. вийшла друга книга "Хатка на Пуховій Галявині". Лише у 1973 р. з дозволу Шепарда з’явились перші кольорові ілюстрації до казки, але сам він намалював лише одну ілюстрацію в кольорі.

       Книга про пригоди "Вінні - Пуха" зайняла 17 місце в списку найбільш яскравих і значних творів ХХ ст. Книги були перекладені на 25 мов і зайняли своє місце в серцях і на полицях мільйонів читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар